Néhány tény, amit a székhelyszolgáltatásról tudni kell!

Székhelyszolgáltatás Budapest

Székhelyszolgáltatás Budapest

A vállalkozásoknak 2017. január 1-jétől be kell jelenteniük, ha székhelyszolgáltatást vesznek igénybe. Vagyis, bejelentési kötelezettsége nem a székhelyszolgáltatónak, hanem a szolgáltatást igénybe vevőnek van! A székhelyszolgáltatás törvényesen elfogadott szolgáltatás, ahova a hivatalos levelek beérkeznek, és azokat a legrövidebb időn belül a cég vezetőjének eljuttatják. Sok vállalkozás azért viszi a székhelyét székhelyszolgáltatóhoz, mert a vállalkozásának nincs saját ingatlana, és el szeretné kerülni azt, hogy a NAV pl. az ügyvezető saját lakásában tartson adóellenőrzést. Sok cégvezető számára motivációt jelent az, hogy a székhelyszolgáltatás iparűzési adó mentes helyen legyen, ami ugyan nem jár a székhelyszolgáltatáshoz. Viszont több szolgáltató – a jobb értékesíthetőség érdekében – előszeretettel választanak maguknak olyan szolgáltatási helyet, ahol a helyi önkormányzat nem vet ki iparűzési adót. A részletekről a topcegalapitas.hu oldalon tájékozódhat.

A tibeti orvoslás eredete.

padma basic

padma basic

Különféle elméletek léteznek arra vonatkozólag, hogy hol, mikor és ki honosította meg Tibetben az orvoslás máig élő formáját. A buddhista hívők Sakjamuni Buddhától eredeztetik, mások arra hivatkoznak, hogy Szongcen Gampo (Szrong-brcan szgam-po) a nagy országegyesítő hívott meg Indiából gyógyítókat és szerzeteseket a medicina létrehozásának érdekében, így ez az ősi ajurvedikus vonal egyik ága. A régi vallás a bon hívei pedig egy ősi, tibeti hagyományként tekintenek rá, amit még Senrab Mivo, a vallásalapító (Gsen-rab mi-bo) nyilatkozata alapján jött létre. Ezek figyelembevételével és az ismert gyakorlatokat tekintve elmondható, hogy a tibeti orvoslás több hagyományból táplálkozik és hozzátette a saját, egyéni csak az országra és népre vonatkozó jegyeket is. (pl. az olyan jellegű gyógynövények említése, amelyek csak Tibetben találhatóak) Tény, hogy a krónikák már szinte a kezdetektől megemlékeznek híres, nagytudású gyógyítókról és munkáikról. A tibeti gyógyítás alapján készülnek a PADMA termékek is, melyeket megrendelhet a pranashop.hu webáruház kínálatából!

Hőszigetelő rendszer!

hőszigetelő rendszer

hőszigetelő rendszer

Homlokzati hőszigetelő rendszert szeretnél vásárolni, de dilemmában vagy, hogy az olcsóbb vagy a drágább rendszert válaszd? Egyáltalán mi az olcsó és mi a drága? Mire figyelj a homlokzati hőszigetelő rendszervásárlásnál? Attól, hogy valami feltűnően olcsó, még nem biztos, hogy rossz, de azért ajánlott a gyanúval élni. Sajnos sok példa akad arra, hogy a hőszigetelő rendszer egyszerűen elválik a falazattól, főleg a gyenge minőségű ragasztó miatt. Az ismert gyártók bevizsgált rendszere sokkal nagyobb biztonságot jelent (garanciavállalás). Amikor homlokzati hőszigetelést választasz, ne feledd, hogy a végelszámolásnál dől el, hogy valóban az ezen az olcsóbb hőszigetelés, amelyik első ránézésre kevesebbe kerül. A kérdés az, hogy a vásárláskor hajlandó vagy-e nagyobb összeget áldozni a homlokzati hőszigetelésre, annak érdekében, hogy utána az energiaköltségen spórolj, vagy a látszólag „racionálisabb”, azaz olcsóbb megoldást választod, és csak bizonyos idő eltelte után – az egyre nehezebben elviselhető gázszámlák számlák láttán – jössz rá, hogy rosszul döntöttél. Keresd fel a https:/hoszigeteloaruhaz.hu/ webáruházat!